Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Στη Νάξο σήμερα στην παρέλαση κατέβηκαν τρία πανό: Ένα των εκπαιδευτικών, ένα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα από την Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου με σύνθημα: Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΘΕΛΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ,
Σταθήκαμε αρχικά απέναντι από το μνημείο που καταθέτουν στεφάνια και αρχίσαμε τα συνθήματα:
  • Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ, ΟΙ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ,
  • ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
  • ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, και άλλα
Στη συνέχεια προχωρήσαμε προς το σημείο που φαινόταν ότι θα στηθούν οι επίσημοι εν είδει διαδήλωσης και πίσω ακολουθούσαν οι λιγοστοί μαθητές που παρέλασαν. Ο κόσμος γενικά είχε καλή ανταπόκριση και μας χειροκροτούσαν αρκετοί. Κατά κοινή ομολογία, οι συγκεντρωμένοι που παρακολούθησαν φέτος την εθνική φιέστα ήταν κατά πολύ λιγότεροι από όλες τις προηγούμενες χρονιές. 

Εκτός από τα παιδιά του δημοτικού που είναι πολύ μικρά για να αντιδράσουν, οι μαθητές του γυμνασίου δεν χαιρέτησαν τους επίσημους, ενώ από το Λύκειο πήγαν μόνο καμιά 15αριά τυμπανιστές οι οποίοι, επιδεικτικά, σταμάτησαν να χτυπούν τα τύμπανα μόλις έφτασαν στους επίσημους και άρχισαν πάλι όταν είχαν περάσει. Η πρόσφατη κατάληψη στο Λύκειο άφησε παρακαταθήκες…
Για την ιστορική καταγραφή, κανένας βουλευτής δεν τόλμησε να εμφανιστεί στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, ενώ το αστείο που κυκλοφορούσε ήταν ότι ψάχναμε να βρούμε που μπορεί να είχαν τοποθετηθεί ελεύθεροι σκοπευτές.

Όμως, θέλουμε να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες στη Βέροια, στα Χανιά, στη Λάρισα και στους αγωνιστές σε Λαμία, Σέρρες, Λιβαδειά, Ηράκλειο, και αλλού, στις γειτονιές της Αθήνας και τις πόλεις όλου του ελλαδικού χώρου που ήρθαν αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τους παρακρατικούς φασίστες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου


Δεν υπάρχουν σχόλια: