Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία στη Σύρο για το χάλι της ακτοπλοΐας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη στον καταπέλτη του Blue Star Ithaki, έκαναν το Σάββατο το μεσημέρι, εργαζόμενοι, φοιτητές και πολίτες της Σύρου. Μια κινητοποίηση που είχε το χαρακτήρα διαμαρτυρίας, για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  blue_star_kinhtopoihsh.jpg Εμφανίσεις:  5 Μέγεθος:  311,0 KB

Για τη μείωση των δρομολογίων το φετινό χειμώνα, τη μείωση των ταχυτήτων που κινούνται τα πλοία με αποτέλεσμα το ταξίδι Σύρο – Πειραιά να ξεπερνά τις 4,5 ώρες, αλλά και την αύξηση της τιμής των εισιτηρίων από την 1η Απριλίου.

Οι συμμετέχοντες, συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και στις 12 περίπου το μεσημέρι, μπήκαν μέσα στο χώρο του λιμανιού, την ώρα που το πλοίο Blue Star Ithaki προσέγγιζε τη Σύρο. Με συνθήματα σε βάρος των εφοπλιστών και του κράτους, οι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική που επικρατεί στο χώρο της ακτοπλοΐας και αναγκάζει τους επιβάτες, αφενός να επιβαρύνονται οικονομικά από το ακριβό εισιτήριο και αφετέρου… να ταλαιπωρούνται από τα πολύωρα ταξίδια και τις μειωμένες ταχύτητες των πλοίων.

Επίσης, αποδοκίμασαν την εταιρία του Blue Star Ferries και την πολιτική που ακολουθεί. Τάχθηκαν όμως υπέρ των εργαζόμενων ναυτικών, αλλά και των ναυτεργατών, που ξεκινούν τη Δευτέρα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, μοίρασαν φυλλάδια στους επιβάτες, αλλά και το πλήρωμα του πλοίου. Εξάλλου, μόλις αποβιβάστηκαν και επιβιβάστηκαν επιβάτες και οχήματα και λίγο πριν το Blue Star Ithaki αναχωρήσει από το λιμάνι, έκαναν συμβολική κατάληψη 10 λεπτών στον καταπέλτη του πλοίου.

Στην κινητοποίηση δεν υπήρξε ιδιαίτερη ένταση, ούτε σημειώθηκαν ακρότητες. Υπήρξε ισχυρή δύναμη του Λιμενικού, αλλά και αστυνομικοί, που σε καμία περίπτωση δε χρειάστηκε να επέμβουν, μιας και η συγκέντρωση ήταν ειρηνική.

Δείτε φωτογραφίες την κινητοποίηση:






Αναδημοσίευση από Fraxios

Δεν υπάρχουν σχόλια: