Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση της Ανοιχτής Συνέλευσης στους ρουφιάνους της τοπικής νδ


ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ
ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ


Μετά το καλωσόρισμα στον πρώην υπουργό παιδείας και πρωτοκλασάτο στέλεχος της νδ Ευρ. Στυλιανίδη στο δημαρχείο την περασμένη Παρασκευή 20 Γενάρη, η τοπική οργάνωση της νδ όπως συνηθίζει, εξαπέλυσε μια εκστρατεία στρέβλωσης και λασπολογίας ενάντια σε όσους και όσες συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ρουφιάνοι της τοπικής Νάξου -και την οποία από ότι φαίνεται συνυπογράφουν (αφού δεν το διέψευσαν) και οι πρόεδροι των ξενοδόχων, των δωματιούχων και του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου- αναβιώνει το ένδοξο παρελθόν της παράταξης που υπηρετούν.

Το κείμενό τους συνοδεύτηκε με ονόματα και φωτογραφίες κάποιων από αυτούς που συμμετείχαν στην υποδοχή του Ευριπίδη. Παρ’ όλη την κατακραυγή που ξεσήκωσε αυτή η χαφιεδίστικη πρακτική - από το σύνολο των ιστολογίων στο διαδίκτυο, ακόμα και φίλα προσκείμενων στην παράταξή τους, αλλά και δημοσιογράφων, - οι κύριοι αυτοί συνέχισαν μέχρι τουλάχιστον την Τρίτη 24 Γενάρη να διακινούν το κατάπτυστο αυτό κείμενο από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Βρούτση. Φρόντισαν μάλιστα να προωθήσουν την ανακοίνωση και σε εργασιακούς χώρους ατόμων που ήταν παρόντες στο δημαρχείο, επιδιώκοντας έτσι να τους δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά τους.
 

Ο απώτερος σκοπός αυτού του απροκάλυπτου χαφιεδισμού είναι να αποτρέψει τις εκφράσεις λαϊκής οργής απέναντι στους εκπροσώπους του συστήματος που έχει ρημάξει την κοινωνία. Κορυφαία στιγμή της λαϊκής αυτής ανταρσίας υπήρξε η 28η Οκτωβρίου 2011 που πυροδότησε και μεγάλες πολιτικές εξελίξεις (δημοψήφισμα, παραίτηση Παπανδρέου, συγκυβέρνηση).

Όμως ούτε η ρουφιανιά, ούτε οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν μπορούν να ανακόψουν την περιφρόνηση μέχρις εχθρότητας απέναντι σε αυτούς που συνεχίζουν να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν μέτρα που οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Το ξέρετε κύριοι Στυλιανίδη και Βρούτση ότι εσείς και το σινάφι σας έχετε καταλύσει το σύνταγμα και τους νόμους που εσείς οι ίδιοι θεσπίσατε και καταφέρατε να εξαφανίσετε κάθε ελπίδα και όνειρο σε όλη την κοινωνία. Να είστε σίγουροι ότι κανείς από τους συμμετέχοντες σε αυτήν την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να μην δικαστεί ως προδότης και δωσίλογος στα λαϊκά δικαστήρια που θα στήσουν στο μέλλον οι εξεγερμένοι φτωχοί, οι άστεγοι οι άνεργοι και οι εκτοπισμένοι.

Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που η τοπική εξουσία χρησιμοποιεί αυτά τα βρώμικα μέσα απέναντι στους αντιπαλους της:
Η προηγούμενη δημοτική αρχή, πασοκικής απόχρωσης και οι ίδιοι προαναφερθέντες συντεχνιακοί σύλλογοι πρωτοστάτησαν το 2007 σε ένα πογκρόμ που περιλάμβανε λίστες προγραφών, τραμπουκισμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς ενάντια σε εκείνους που ήταν αντίθετοι με το έκτρωμα του μεγάλου κομβικού λιμανιού που σχεδίαζαν τότε αλλά δεν πέρασε. Η αναφορά της υπόθεσης του κομβικού λιμανιού στην άθλια ανακοίνωση της τοπικής της νδ δεν είναι καθόλου συμπτωματική.

Οι τοπικοί λιμοκοντόροι και τσανακογλείφτες της εξουσίας οι οποίοι περιφέρουν τον κύριο Ευριπίδη προκλητικά μέσα σε υπερπολυτελή τζιπ-λιμουζίνες δεν ζουν σε άλλο κόσμο. Απλά, η φτώχεια και η δυστυχία γύρω τους, η αγωνία του κόσμου να επιβιώσει και να τα βγάλει πέρα μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό, η απογοήτευση και το αδιέξοδο μέλλον, τούς αφήνει παγερά αδιάφορους. Να δούμε όμως για πόσο θα μπορούν να αδιαφορούν για την αγανάκτηση, την οργή και το μίσος για όλα αυτά τα τομάρια που με τις πολιτικές τους στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, τις τράπεζες και τα λοιπά οικονομικά παράσιτα που απομυζούν τον πλούτο που παράγει η κοινωνία.

Τα τοπικά παραρτήματα αυτού του χρεοκοπημένου οικονομικού και πολιτικού συστήματος είναι συνυπεύθυνα για τη σημερινή κατάντια της κοινωνίας αφού συνεχίζουν να τους στηρίζουν και να εξοφλούν γραμμάτια πελατειακής υποτέλειας.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία η υποδοχή στον Ευριπίδη και τους αυλικούς του ήταν ήπια, ευγενική και φιλόξενη, γι’ αυτό η τ.ο. της νδ ας μην εξανίσταται τόσο πολύ.

Η Ανοιχτή Συνέλευση είναι κομμάτι ενός αναδυόμενου κοινωνικού και ταξικού ρεύματος που παλεύει για την ανατροπή της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, για μια κοινωνία αλληλεγγύης, ισότητας και δικαιοσύνης.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ


Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου


Δεν υπάρχουν σχόλια: