Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Προβολή ταινίας και συγκέντρωση χρημάτων ως έμπρακτη αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Από τις 31 Οκτώβρη, οι 400 εργάτες της Χαλυβουργίας έχουν κηρύξει απεργία διαρκείας, σταματώντας την παραγωγή στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου. Η απεργία ξεκίνησε όταν ο βιομήχανος Μάνεσης απέλυσε 34 εργάτες, απειλώντας ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι 180. Οι απολύσεις έγιναν σε αντίποινα της απόφασης που έλαβαν οι εργαζόμενοι στη γενική συνέλευσή τους να απορρίψουν την απαίτηση  της εταιρείας για μείωση του 8ώρου σε 5ωρο με περικοπές αποδοχών κατά 40%. Μέχρι σήμερα, στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας έχουν απολυθεί 51 εργαζόμενοι ενώ η εργοδοσία απειλεί ότι θα προχωρήσει σε πολύ περισσότερες αν δεν γίνει αποδεκτή η εκ περιτροπής εργασία.
Απέναντι στον εκβιασμό που ασκεί το κεφάλαιο στους εργαζόμενους να ορθώσουμε την αλληλεγγύη μας.


Την Τετάρτη, 21 Δεκέμβρη 2011, στις 6.30 το απόγευμα η Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου θα προβάλει την ταινία «Η κατάληψη» της Ναόμι Κλάιν (η οποία έχει γράψει το βιβλίο «Το δόγμα του Σοκ) στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Αντιμάμαλο, στην οδό Παπαβασιλείου και θα συγκεντρώσουμε χρήματα στήριξης των απεργών

Επίσης θα προβληθεί ημίωρο βίντεο με συνεντεύξεις των απεργών χαλυβουργών που δημιουργήθηκε μέσα στον Δεκέμβρη από την συνέλευση μισθωτών τεχνικών «Διακόπτες»



Θυμίζουμε ότι η Ανοιχτή Συνέλευση έχει ήδη στείλει 220 ευρώ στους απεργούς τα οποία συγκεντρώθηκαν κατά την απεργία της 1ης Δεκέμβρη.

Ο αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι και δικός μας αγώνας!

Ανοιχτή Συνέλευση Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: