Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Σχετικά με την απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας


Μετά την παρέμβαση στο περιφερειακό συμβούλιο στα τέλη του προηγούμενου Ιουλίου για να εμποδιστεί η συγχώνευση του νοσοκομείου Νάξου με αυτό της Σύρου, και έπειτα από τους τρεις αποκλεισμούς των ταμείων πρόσφατα, που πραγματοποιήθηκαν από την Επιτροπή αγώνα για την Υγεία στη Νάξο την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες με τη συμμετοχή της Ανοιχτής Συνέλευσης Νάξου, (όπου τα ταμεία δεν λειτούργησαν και οι ασθενείς εξυπηρετήθηκαν χωρίς να καταβάλουν αντίτιμο για την είσοδο στο νοσοκομείο αλλά και στις εξετάσεις και σε κάθε ιατρική πράξη), κινητοποιήθηκαν και οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας. 
Το γεγονός ότι μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας Νάξου πραγματοποιείται κατάληψη στο γραφείο του διευθυντή, από την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου μέχρι την Παρασκευή 18/11, με παράλληλο κλείσιμο του ταμείου ώστε οι ασθενείς να μην πληρώνουν την είσοδο, δεν άφησε ασυγκίνητη τη διοίκηση του νοσοκομείου.
Έτσι, σε μια πρωτοφανή για το νησί κίνηση, μετά από καταγγελία του διοικητή Λάμπου, την Τετάρτη 15 Νοέμβρη ο εισαγγελέας κάλεσε μέλη του σωματείου σε μια σαφή μεθόδευση για την ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Παραθέτουμε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία στη Νάξο, την Αμοργό και τις Μικρές Κυκλάδες:


"Σε μια εποχή που η βάρβαρη επίθεση του κράτους στην κοινωνία κλιμακώνεται, διαλύοντας κάθε εναπομείνασα κοινωνική παροχή, η αντίσταση και η αλληλεγγύη γίνεται χρέος όλων μας. 
 
Η Επιτροπή Αγώνα για την Υγεία  στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες των εργαζομένων του Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου. Αυτοί οι αγώνες έχουν κοινωνικό χαρακτήρα και τα προβλήματα στο Νοσοκομείο αφορούν όλους τους κατοίκους των νησιών μας. 
 
Καταγγέλλουμε ρητά την προσπάθεια σπίλωσης και καταστολής αυτού του αγώνα, με πρωταγωνιστή τον Αναπληρωτή Διοικητή. Ο ίδιος, όντας θεσμικό όργανο του μνημονιακού κράτους, χρησιμοποίησε κάθε μέσο όπως προπηλακισμοί και κλητεύσεις καταληψιών από τον εισαγγελέα, προκειμένου να καταστείλει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα. Παράλληλα επιχείρησε την πλήρη απαξίωση του αγώνα, ενώ με τις συκοφαντίες που εξαπέλυσε δημόσια ενάντια στους εργαζομένους, προωθεί τον κοινωνικό κανιβαλισμό. 
 
Καλούμε όλη την κοινωνία της Νάξου να εναντιωθεί σε τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες μελανές εποχές και παράλληλα να συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για την δωρεάν δημόσια υγεία.   
 
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΝΑΞΟΥ 
 
Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ
 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ στην ΝΑΞΟ, ΑΜΟΡΓΟ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: