Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Η Πε.Κι.Ν. καλεί σε ανοιχτή συνέλευση στο Αλυκό



                        
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΑΞΟΥ                                                
ΧΩΡΑ ΝΑΞΟΥ
84300

Νάξος, 21/7/2011


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν.
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΥΚΟΥ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011, ΩΡΑ: 19:00


Η Περιβαλλοντική Κίνηση Νάξου καλεί σε ανοιχτή Συνέλευση και ακολούθως σε διανυκτέρευση στην παραλία του Αλυκού την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011 και ώρα 7 το απόγευμα, με θέμα τις πρόσφατες, τραμπούκικες και συστηματικές επιθέσεις που στοχεύουν όχι μόνο σε όσους επιθυμούν να χαρούν τη φύση και τις παραλίες ελεύθερα, αλλά που θέτουν σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που έρχονται δεκαετίες στη Νάξο και αγαπούν το Αλυκό. Επιπλέον απειλούν άμεσα και το ίδιο το κεδροδάσος του Αλυκού, με υπαρκτό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Επιθέσεις από θρασύδειλους – άγνωστους τραμπούκους με πέτρες σε τροχόσπιτα και με τσιμεντόλιθους σε άλλα οχήματα,  οι κλοπές και οι καταστροφές προσωπικών αντικειμένων και απλών τεντών για τον ήλιο οικογενειών που έρχονται στην περιοχή 15-20 χρόνια (και διαμένουν σε δωμάτια), επιθέσεις με φωτοβολίδες και δυναμιτάκια σε ανθρώπους που κοιμούνται στην παραλία σε υπνόσακους (κάτι που δεν απαγορεύεται καν από κανένα νόμο), σκίσιμο ρούχων με μαχαίρια, απειλές και χυδαίες βρισιές … αυτό είναι το –μέχρι σήμερα- ρεπερτόριο των εγκληματικών επιθέσεων που διαδραματίζονται φέτος το καλοκαίρι στο Αλυκό.

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι ανυπόγραφες ταμπέλες που τοποθετήθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού στις παρυφές του κεδροδάσους περί απαγόρευσης της κατασκήνωσης και της φωτιάς είναι προσχηματικές. Ο νόμος που απαγορεύει την ελεύθερη κατασκήνωση (και αμφισβητείται σαν αντισυνταγματικός) είναι το πρόσχημα για τις οργανωμένες ενέργειες που αποσκοπούν στην αλλαγή του χαρακτήρα της περιοχής. Από πότε ο κάθε τραμπούκος έχει πάρει το νόμο στα χέρια του; Ποια είναι άραγε τα πραγματικά συμφέροντα που εξυπηρετούνται; Αυτές οι εγκληματικές πράξεις θα προβάλλονται στα μαζικά μέσα ενημέρωσης στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο;

Η παρουσία και παρέμβασή σας στην ανοιχτή Συνέλευση της ΠΕ.ΚΙ.Ν. στην παραλία του Αλυκού την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011  καθώς και στη διανυκτέρευση που θα ακολουθήσει είναι σημαντική, για να συγκροτηθεί πρωτοβουλία αγώνα που θα υπερασπιστεί το Αλυκό ενάντια σε όλους όσοι επιβουλεύονται την περιοχή για δικά τους συμφέροντα. Επειδή όλα αυτά που συμβαίνουν σε τούτο τον παραδεισένιο τόπο του νησιού μας είναι εξαιρετικά σοβαρά και επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα ανθρώπων, για το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό της Νάξου.



Για επικοινωνία το e-mail της Κίνησης είναι: pekinaxou@gmail.com
και τηλέφωνα: 6976832759 και 6997220691

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕ.ΚΙ.Ν







Δεν υπάρχουν σχόλια: