Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ


Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα κάτοικοι του νησιού κατέλαβαν το δημαρχείο για να μην γίνει το δημοτικό συμβούλιο που θα αποφάσιζε τις απαλλοτριώσεις για τον ΧΥΤΑ. Ο αγώνας για να μην γίνει μια νέα χωματερή στα χωριά της Γαλήνης και των Εγκαρών έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και κλιμακώνεταισταδιακά. Μετά τον αποκλεισμό και τα μπλόκα στη χωματερή ήρθε η ώρα για την κατάληψη του δημαρχείου. Ωστόσο ο δήμος επέλεξε αψυχολόγητα ή από αφασία, μια μέρα που ούτως ή άλλως θα υπήρχαν κινητοποιήσεις λόγω της ψήφισης του μνημονίου στο ναό του κράτους και της δημοκρατίας, στο κοινοβούλιο.  Το παρακάτω κείμενο ήταν αποτέλεσμα της συνέλευσης που έγινε στο χώρο.

Κόσμος έξω από το δημαρχείο

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σήμερα 28 Ιουνίου –πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας και των κινητοποιήσεων ενάντια στη φτώχεια που επιβάλλει το ελληνικό κράτος στην πλειοψηφία της κοινωνίας- καταλάβαμε το δημαρχείο Νάξου και εμποδίσαμε τη συνεδρίαση του δήμου που θα ενέκρινε τις απαλλοτριώσεις για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην Κορφή Ξύδη. Η κατάληψη στέφθηκε από επιτυχία αφού τελικά ματαιώθηκε το δημοτικό συμβούλιο.

Ο αγώνας μας ενάντια στην καταστροφή του τόπου αποτελεί μέρος των αγώνων ενάντια σε αυτούς που αποφασίζουν ερήμην μας για έργα και πολιτικές.

΄Αλλωστε ο καλλικρατικός δήμος είναι επιφορτισμένος να εφαρμόσει το μνημόνιο σε τοπικό επίπεδο και γι’ αυτό υπέγραψε πριν λίγες μέρες σύμβαση για την πρόσληψη 72 ανέργων με ελαστικές εργασιακές συνθήκες και 500 ευρώ μισθό.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΥΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ

  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 11πμ
ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 
Αυτοί μας κρύβουν το ηλιοβασίλεμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: