Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Τρίτη 7 Μάη, 11.00πμ στη Χώρα, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

Θα μοιραστεί η παρακάτω προκήρυξη και θα κολληθεί αφίσσα στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης εν όψει της δίκης στις 8 Ιουνίου.


ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

Ο αναρχικός κοινωνικός αγωνιστής Άρης Σειρηνίδης συλλαμβάνεται στις 3 Μαϊου 2010 ως ύποπτος για ληστεία σε πολυκατάστημα. Αφού δεν βρίσκεται τίποτα που να τον συνδέει με το συγκεκριμένο γεγονός και λίγες ώρες πριν αποφυλακιστεί “ανακαλύπτεται” στα εργαστήρια της αστυνομίας πως το DNA του “ταιριάζει” με αυτό που βρέθηκε πάνω σε χειρουργική μάσκα κοντά σε σημείο όπου τον Ιούλιο του 2009 άγνωστος πυροβόλησε εναντίον κλούβας των ματ στα Εξάρχεια. Η περιγραφή που έδωσε τότε η αστυνομία για το πρόσωπο που έκανε τότε εκείνη την περίεργη επίθεση είχε προκαλέσει θυμηδία: ένας μικροκαμωμένος τύπος με σομπρέρο(!!!) και σαγιονάρες. Σε καμιά περίπτωση δεν ταίριαζε όχι μόνο η περιγραφή αλλά ούτε και το όλο στυλ στο σύντροφο Άρη.

Παρά το ότι είναι πασιφανές ότι πρόκειται για κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων από την ασφάλεια και παρότι η ταυτοποίηση DNA, -μια επιστημονικά και νομικά αμφισβητούμενη μέθοδος-, δεν μπορεί να στοιχειοθετεί από μόνη της κατηγορητήριο, ο Άρης Σειρηνίδης προφυλακίζεται στις 7 Μάη.

Λίγες βδομάδες αργότερα, στις 16 Ιουνίου 2010, ο σύντροφος Κώστας Σειρηνίδης (γνωστός κομμουνιστής αγωνιστής με πλούσια αντιστασιακή δράση  ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες πέρασε στην αναρχία), πατέρας του Άρη, δοσμένος ολόψυχα στον αγώνα για την κατάρριψη της σκευωρίας των κατασταλτικών μηχανισμών σε βάρος του γιου του, πεθαίνει από έμφραγμα. Ένας θάνατος που ήταν αποτέλεσμα της βαρβαρότητας των διωκτικών μηχανισμών.

Η δίκη του Άρη αρχικά ορίζεται στις 9 Μαρτίου του 2011. Μετά από “περίεργες” καθυστερήσεις στη δίκη κι ενώ κοντεύει να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με μια άνευ προηγουμένου δικαιολογία η δίκη ακυρώνεται. Ορίζεται νέα ημερομηνία την Τετάρτη 8 Ιουνίου όπου όλα ξεκινούν από την αρχή.

Ο Άρης είναι σύντροφός μας μέσα στους αγώνες, στις συνελεύσεις και στις διαδηλώσεις και δεν τον γνωρίσαμε μέσα από τα παραμορφωτικά κατασκευάσματα της ασφάλειας και των μέσων μαζικής αποβλάκωσης που αναμασάνε τα ψέματα των αφεντικών τους. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι:

Ο ΑΡΗΣ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ DNA

«Αν είναι, λοιπόν, κάτι που δίνει υπόσταση στο κατηγορητήριο [αυτό είναι] η πολιτική γενετική μου ύλη, η παρουσία μου σε εκείνη την πλευρά του οδοφράγματος που ορίζει η ταξική μου θέση και συνείδηση, ενάντια στην καπιταλιστική κυριαρχία και την κρατική τρομοκρατία. Αυτό λοιπόν το πολιτικό DNA, το δικό μου και όλων όσοι κοινωνικοποιήθηκαν πολιτικά στα ίδια συμφραζόμενα και εξακολουθούν να ορίζουν τον εαυτό τους μέσα από την πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση, είναι εν τέλει το ουσιαστικό επίδικο σε αυτή τη δίκη..» Άρης Σειρηνίδης, 10/02/2011.

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ…

Την ίδια ώρα που σύντροφοι και συντρόφισσες βρίσκονται στη φυλακή λόγω της αντίστασής τους στο εκμεταλλευτικό και ανελεύθερο καθεστώς οι παρατρεχάμενοι και οι τσανακογλύφτες της εξουσίας κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Εδώ κι έναν χρόνο ζούμε μια κατάσταση που η απροκάλυπτη πλέον καταλήστευση της κοινωνικής πλειοψηφίας έχει οδηγήσει μεγάλο κομμάτι των εκμεταλλευόμενων από την αμφισβήτηση στη φανερή αγανάκτηση απέναντι στο κοινωνικό-πολιτικό σύστημα. Ένα σύστημα που από τη μια βυθίζει τον κόσμο στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την εξαθλίωση και από την άλλη απαλλάσσει από κάθε ευθύνη τους ανθρώπους του, ακόμα κι όταν έχουν παραβιάσει ακόμα και τους κανόνες νομιμότητας που το ίδιο έχει θεσπίσει.

Στις υποθέσεις των σκανδάλων (Ζήμενς, Βατοπέδι κλπ) όλοι βγαίνουν λάδι, οι 56 φοροαπαλλαγές των εφοπληστών μας χαμογελάνε ειρωνικά κάθε φορά που εξαγγέλλουν νέες φορολογικές αφαιμάξεις και αυξήσεις του ΦΠΑ, οι Τράπεζες επιδοτούνται με δημόσιο χρήμα συνεχώς. Η κοινωνική αδικία έχει φτάσει στο αμήν.

Παράλληλα, το κράτος οξύνει όλο και περισσότερο την καταστολή κι επιτίθεται λυσσαλέα ενάντια σε όσους αντιστέκονται και αγωνίζονται. Οι μόνες προσλήψεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο στο δημόσιο ήταν για την επάνδρωση των κατασταλτικών μηχανισμών. Πετώντας πλέον τα προσχήματα στον κάλαθο των αχρήστων, επιτίθενται δολοφονικά σε διαδηλώσεις με επικίνδυνα χημικά και οι μπάτσοι χτυπούν ανελέητα διαδηλωτές, τραυματίζουν βαριά αγωνιστές (όπως τον Γιάννη Καυκά στην απεργία στις 11 Μάη), ενώ μαζί με το ακροδεξιό τους χέρι συμμετέχουν σε επιθέσεις σε καταλήψεις και ενάντια σε μετανάστες.

Την ίδια στιγμή σε μια πρωτόγνωρη δικονομική κίνηση οι τρεις αγωνιστές (Β.Σταθόπουλος, Σ. Νικητόπουλος και Χ. Κορτέσης) που διώχτηκαν με ανυπόστατα κατηγορητήρια για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας και δεν στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες εναντίον τους, ενώ αποφυλακίστηκαν με τη λήξη της 12μηνης προφυλάκισής τους, ο εισαγγελέας καταστρατηγώντας την μέχρι σήμερα ποινική δικονομία απαιτεί την επανεξέταση της απόφυλάκισής τους προκειμένου να τους ξαναφυλακίσουν. Η δημοκρατία τους κλυδωνίζεται ενώ πλέον κάθε πρόσχημα καταρρέει.

Συλλήψεις – Διώξεις – Ξυλοδαρμοί – Προφυλακίσεις - Δολοφονίες  
  
 “Δυσκολευόμενο παραδοσιακά να αποκτήσει κοινωνική νομιμοποίηση, το ελληνικό κράτος βρίσκεται σήμερα επιπλέον αντιμέτωπο με τη δημοσιονομική χρεοκοπία του. Σήμερα, που η μικροαστική φενάκη της καταναλωτικής ευμάρειας των δύο προηγούμενων δεκαετιών συντρίβεται μπροστά στα κύματα της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, η ωμή, χωρίς προσχήματα, καταστολή έρχεται στην ημερήσια διάταξη: αφενός ως μέσο διαχείρισης της φτώχειας και αφετέρου ως μέσο εκδίκησης όσων τολμούν να αντιστέκονται. Το κράτος φυλακίζει, ακρωτηριάζει, δολοφονεί και εξωθεί αγωνιστές στο θάνατο. Μέσα στο εκδικητικό του μένος δεν μπορεί, ωστόσο, να κρύψει τον πανικό του μπροστά στο ενδεχόμενο μετατροπής της γενικευμένης κοινωνικής οργής σε κοινωνική εξέγερση.” Άρης Σειρηνίδης 25.6.2010.

Όμως Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Και Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ

Σε μια περίοδο που η συλλογική αντίσταση είναι η μόνη επιλογή απέναντι στην βαρβαρότητα του κράτους και του κεφαλαίου και που διαφαίνεται ότι οι μέρες της αφθονίας τους είναι μετρημένες, διατρανώνουμε την ΟΛΟΨΥΧΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΡΗ ΣΕΙΡΗΝΙΔΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νάξου

www.autonomiprotovnaxou.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: