Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ενημέρωση από την Κερατέα



Στην Κερατέα εδώ και ενάμιση μήνα εξελίσσεται ένας δυναμικός αγώνας ενάντια στην καταστροφή της περιοχής που θα συντελεστεί με την κατασκευή ΧΥΤΑ το οποίο θα δέχεται τα σκουπίδια του μισού πληθυσμού της χώρας. (Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας θα βρείτε σε άλλες δημοσιεύσεις του blog). 
Σε αυτό το κλίμα την περασμένη Κυριακή 16 Γενάρη 2011 βρεθήκαμε στην Κερατέα διανέμοντας το φυλλάδιο που εκδώσαμε Νοέμβρη του 2009 με τίτλο “ΧΥΤΑ: Σκουπίδια, Μπίζνες και Πράσινα Άλογα”. Η ανταπόκριση των κατοίκων ήταν θερμή και πολύ φιλόξενη.
Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι που βρίσκονταν στα μπλόκα ξέρουν από την δική τους πείρα όχι μόνο την κοροϊδία από τις αρχές όπου τα αρχικά ΧΥΤΑ κατά περίπτωση γίνονται ΧΥΤΥ ή ακόμα και ΧΥΤ, αλλά και βιώνουν την ανελέητη επίθεση και την επιβολή του στρατού κατοχής των ΜΑΤ με ό,τι σημαίνει αυτό: Ξύλο, δακρυγόνα και χημικά, συλλήψεις και κακοποιήσεις, σύνταξη κατηγορητηρίων με βαριές κατηγορίες.
Η τελευταία, μάλιστα, πράξη στο έργο της δικαστικής τρομοκρατίας αφορά τη σύλληψη δυο νεαρών κατοίκων της Κερατέας σε σημείο άσχετο με όποια ένταση εκτυλισσόταν στην περιοχή, οι οποίοι κατηγορήθηκαν μέχρι και με απόπειρα ανθρωποκτονίας. Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα των κατοίκων απέτρεψε την προφυλάκισή τους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.
Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δυναμική όχι μόνο γιατί το κράτος και οι γραφειοκράτες καταδικάζουν στην καταστροφή τον τόπο τους αλλά και διότι -εντελώς προκλητικά χωρίς καν τις νομότυπες διαδικασίες απαλλοτρίωσης- έστειλαν το σιδερόφραχτο στρατό των ΜΑΤ να προστατέψει τα μηχανήματα του μεγαλοκατασκευαστή (και κατόχου πλειάδας μέσων μαζικής εξημέρωσης) Μπόμπολα.    
Είναι κοινός τόπος ότι όπου αναπτύσσονται τοπικές αντιστάσεις ενάντια στα σχέδια του κράτους και του κεφαλαίου για την απόλυτη αποικιοποίηση της υπαίθρου η απάντηση είναι συκοφάντηση των αγώνων, τρομοκρατία και άγρια καταστολή στους αγωνιζόμενους. Είτε πρόκειται για τις αιολικές βιομηχανικές ζώνες (όπως στο Αποπηγάδι της Κρήτης), είτε για την εγκατάσταση μεταλλείων (όπως στη Χαλκιδική) είτε για την κατασκευή ΧΥΤΑ (Λευκίμμη Κέρκυρας, Καρβουνάρι Ιωαννίνων, Κερατέα Αττικής) η επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου στην κοινωνία είναι ολομέτωπη. Εξίσου με την άγρια επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα που εκτυλίσσεται αυτή την περίοδο κάτω από τη σκέπη του διαβόητου μνημονίου.
Έτσι λοιπόν η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι σφοδρή, αυτοοργανωμένη και αποφασιστική με αλληλεγγύη, συνέχεια και συνέπεια.

  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
  • ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ




              

Δεν υπάρχουν σχόλια: