Νάξος, Πορτάρα, 2000. Μαύρο πανώ για το πολύνεκρο ναυάγιο του Σαμίνα Εξπρές

Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΠΑΡΧΕΙΟΥ ΝΑΞΟΥ

Η διαδήλωση σήμερα είχε γύρω στα 200 άτομα και πορεύτηκε από την παραλία της Χώρας μέχρι το επαρχείο. Η κατάληψη κράτησε μέχρι τις 2.30 και στη διάρκειά της φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην ανελέητη επίθεση κράτους και κεφάλαιου στην κοινωνία και στάλθηκε το παρακάτω κείμενο από το κατειλημένο επαρχείο.

Καταλαμβάνουμε, σήμερα 5.5.2010, συμβολικά το Επαρχείο Νάξου που αντιπροσωπεύει στο νησί την κυβέρνηση και το κράτος για να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στην νέα κατοχή που επέβαλε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα με τη συνενοχή του ελληνικού κράτους που από κοινού εξαπολύουν μια ολοκληρωτική επίθεση ενάντια στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα στα χαμηλά και μικρομεσαία στρώματα.

Οι περικοπές των μισθών, των επιδομάτων και των δώρων στο δημόσιο, η μεγαλύτερη ελαστικοποίηση στον ιδιωτικό τομέα όπου απελευθερώνονται σταδιακά οι απολύσεις, καταργείται στην ουσία η συλλογική σύμβαση και περικόπτονται οι αποζημιώσεις και με προοπτική τη συμπίεση των ήδη άθλιων μισθών, η δραματική αύξηση της ανεργίας, μαζί με την μείωση των συντάξεων -ακόμα και των πιο ισχνών-, η άνοδος των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η απαξίωση των ασφαλιστικών ταμείων συνθέτουν το ζοφερό σκηνικό μιας πρωτοφανούς ανελέητης επίθεσης ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Ταυτόχρονα οι απανωτές αυξήσεις του ΦΠΑ τέσσερεις με πέντε μονάδες, η αύξηση της φορολόγησης, η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, τα ακριβότερα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και γενικότερα η ακρίβεια, εξαθλιώνουν τον πληθυσμό προς όφελος της κερδοφορίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ένας επιπλέον λόγος που υπαγορεύει την κατάληψη του επαρχείου είναι η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» που αναδιαρθρώνει τη διοικητική δομή στην κατεύθυνση της μεγαλύτερης συγκέντρωσης της εξουσίας και της οικονομίας, ένα σχέδιο που θα υποβαθμίσει και θα προωθήσει την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» το κράτος στοχεύει στην υφαρπαγή ακόμα περισσότερου κοινωνικού πλούτου και παράλληλα το πέταγμα στην ανεργία ενός ακόμα κομματιού εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Επειδή μόνο οι συλλογικές αντιστάσεις μπορούν να ανακόψουν αυτή την δραματική κατάσταση ώστε τελικά να μην εφαρμοστούν αυτά τα άγρια αντικοινωνικά μέτρα, καλούμε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να αντιδράσουν αποφασιστικά και με ενότητα για να εμποδίσουν τη διάλυση της κοινωνίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια: